کد مطلب : 79919 تاریخ مطلب : 1402/09/18

نکات مالياتي که لازم است بدانيم...

نکات مالياتي که لازم است بدانيم...
نحوه رسيدگي به اظهارنامههاي مالياتي مؤديان حقيقي و حقوقي (موضوع ماده 97 قانون مالياتهاي مستقيم)
بر اساس مواد 97 و 106 قانون مالياتهاي مستقيم؛ درآمد مشمول ماليات اشخاص حقيقي و حقوقي که مکلف به تسليم اظهارنامه مالياتي ميباشند، به استناد اظهارنامه مالياتي که با رعايت قوانين و مقررات مربوط تنظيم و ارائه شده و بر اساس اطلاعات موجود در پايگاههاي اطلاعاتي سازمان امور مالياتي کشور مورد تائيد قرار گرفته باشد، تعيين خواهد شد.
سازمان امور مالياتي کشور ميتواند اظهارنامههاي مالياتي دريافتي را بدون حسابرسي؛ قبول و صرفاً تعدادي از آنها را که بر اساس معيارها و شاخصهاي تعيين شده و يا بطور نمونه انتخاب مينمايد، مورد رسيدگي قرار دهد.
در اين مورد؛ توجه به نکات ذيل ضروري است:
چنانچه مؤديان از ارائه اظهارنامه مالياتي در مهلت قانوني و مطابق با مقررات خودداري نمايند، سازمان امور مالياتي نسبت به تهيه اظهارنامه مالياتي برآوردي براساس فعاليت يا اطلاعات اقتصادي مؤديان در پايگاه اطلاعاتي مربوط ( اطلاعات فروش و درآمدها، هزينهها، معافيت ها و ...) اقدام و ماليات متعلق را با صدور برگ تشخيص ماليات، مطالبه مينمايد.
عدم ارائه ترازنامه و يا حساب سود و زيان يا صورت درآمد و هزينه يا خلاصه درآمد و هزينه به همراه اظهارنامه مالياتي و يا ابراز مبلغ صفر در تمامي بخشها و اقلام درآمدي و هزينهاي صورت هاي مالي مذکور، به منزله تسليم اظهارنامه مالياتي مطابق مقررات تلقي نميشود.
براي صاحبان مشاغلي که نسبت به تکميل و ارسال فرم مربوط به تعيين ماليات مقطوع (موضوع تبصره ماده (100) قانون ماليات­هاي مستقيم) اقدام نمودهاند ليکن بر اساس مقررات مربوط، مشمول استفاده از تسهيلات اين مقررات نميباشند، اظهارنامه برآوردي تهيه و ماليات مربوط مطالبه خواهد شد.
چنانچه مؤديان مالياتي نسبت به برگ تشخيص صادره به موجب اظهارنامه برآوردي، معترض باشند، مي­بايست همزمان با تسليم اعتراض خود، مطابق با مقررات نسبت به ارائه اظهارنامه مالياتي منطبق با فعاليت اقتصادي واقعي خود به اداره امور مالياتي مربوط اقدام نمايند. در غير اينصورت، اعتراض ايشان در مراجع مختلف حل اختلاف مالياتي قابل رسيدگي نخواهد بود.
??@asnaferey
نیمتا روزنامه های صبح کشور