کد مطلب : 6050 تاریخ مطلب : 1395/06/28

قائم مقام وزير صنعت اعلام کرد: صادرات 850 ميليون دلاري صنايع غذايي کشور در پنج ماهه نخست امسال

قائم مقام وزير صنعت، معدن و تجارت و رئيس سازمان توسعه تجارت ايران گفت: در پنج ماه نخست امسال صادرات مواد غذايي ايران به رقم 850 ميليون دلار رسيده است.

به گزارش روز شنبه ايرنا از روابط عمومي سازمان توسعه تجارت ايران، مجتبي خسروتاج در حاشيه بازديد از نمايشگاه هاي بين المللي شيريني وشکلات و شير و صنايع لبني و آشاميدني گفت: فرآورده هاي لبني با 256 ميليون دلار صادرات، بيشترين ميزان صادرات صنايع غذايي تا پايان مردادماه امسال را به خود اختصاص داده است و پس از آن، شيريني و شکلات با 178 ميليون دلار، در رده بعدي قرار دارند.
وي ادامه داد: گروه سوم شامل محصولات توليدي از جمله رب گوجه فرنگي بود که 77 ميليون دلار صادرات را از آن خود کرده و در صادرات گروه چهارم که انواع کمپوت و کنسرو را شامل مي شود 70 ميليون دلار به ثبت رسيده و بقيه نيز متعلق به ساير اقلام است.
خسروتاج با بيان اينکه آمارها نشان مي دهند نسبت به مدت مشابه پارسال در اين بخش فقط 2 درصد رشد داشته ايم، افزود: يکي از مهمترين دلايل اين موضوع، افزايش قيمت مواد اوليه مورد نياز صنايع غذايي بود که قدرت رقابتي بنگاه هاي ايراني را در سطح جهاني کاهش داده است و ما اکنون بر مديريت هزينه در اين بخش تمرکز کرده ايم.
خسروتاج در ادامه به ابراز رضايت توليدکنندگان و صادرکنندگان حاضر در نمايشگاه کنوني از فضاي پسابرجام اشاره کرد و گفت: همه حاضران معتقدند که شرايط ايجاد شده براي توسعه همکاري با کشورهاي خارجي بسيار مناسب شده و زمينه بازاريابي هاي جديد جهاني براي محصولات و کالاهاي ايراني فراهم است.
وي با بيان اينکه به دليل تحريم ها، عمده محصولات لبني ايران به کشورهاي منطقه از جمله عراق، افغانستان، کشورهاي آسياي ميانه، قفقاز و برخي کشورهاي عربي صادر مي شد، گفت: بايد بتوانيم در شرايط جديد به نقاط مختلف جهان صادرات داشته باشيم.
رئيس سازمان توسعه تجارت افزود: امروز بازار صنايع غذايي به ويژه در بخش شيريني و شکلات در سطح جهان سالانه 110 ميليارد دلار است.
وي کشورهاي آمريکا، آلمان، فرانسه، چين، روسيه، انگليس، ژاپن، مکزيک و بزريل را 9 کشور عمده مصرف کننده شيريني و شکلات در جهان برشمرد و گفت: ايران بايد براي صادرات محصولات خود به آنها برنامه داشته باشد.
وي با بيان اينکه سازمان توسعه تجارت در چند محور اساسي مي تواند به صادرکنندگان کمک کند، تقويت بنگاه هاي توليدي و صادراتي و بين المللي کردن آنها را از جمله برنامه هاي سازمان متبوع خود اعلام کرد.
به گزارش ايرنا، هفته گذشته دبيرکل کانون انجمن هاي صنايع غذايي ايران اعلام کرد که 1100 واحد صنعتي در زمينه هاي شيريني، شکلات، تافي، کيک و بيسکوييت در کشور فعال است که 95 درصد واحدهاي توسط را بخش خصوصي هدايت مي شود.
رئيس کميسيون کشاورزي اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و کشاورزي تهران نيز ظرفيت اسمي صنعت شيريني و شکلات ايران را 2 ميليون و 500 هزار تن در سال اعلام کرده بود.
** صادرکنندگان بايد سليقه بازارهاي هدف را بشناسند
خسروتاج اضافه کرد: صادرکنندگان کالا بايد سليقه بازارهاي هدف خود را بشناسند و خود را براي آن بازار آماده کنند.
وي به مشکلات بسته بندي در کالاها و محصولات ايراني نيز اشاره کرد و گفت: بايد در بخش بازاريابي و شناخت بازار، بنگاه ها را تقويت کرد، به طور قطع پس از ورود اين بنگاه ها به بازارهاي جهاني، آنها در مسير خودکفا شدن حرکت مي کنند.
قائم مقام وزير صنعت يکي از لازمه هاي توسعه صادرات غيرنفتي را استفاده از ابزار نمايشگاهي بيان کرد و گفت: نمايشگاه يکي از بهترين ابزارهاي بازاريابي است زيرا در آن خريدار و فروشنده با هم ارتباط برقرار مي کنند و اين ارتباط رودررو در نهايت منجر به جلب اعتماد مشتري مي شود.
وي در ادامه بر لزوم برپايي نمايشگاه در کشور در سايت هاي نمايشگاهي استاندارد تاکيد کرد و افزود: فضاي استاندارد يعني محلي که غرفه دار و بازديدکننده از آن ابراز رضايت کنند و به خوبي و در راستاي اهداف نمايشگاه طراحي شده باشد.
خسروتاج با تقدير از عملکرد شهرداري تهران در راه اندازي نمايشگاه در شهر آفتاب گفت: سازمان توسعه تجارت همسو با توسعه صنعت نمايشگاهي با اين مجموعه همکاري خواهد کرد؛ به مسئولان شهر آفتاب تاکيد کرده ايم که همه برنامه هاي نمايشگاهي آنان از سوي سازمان تاييد خواهد شد اما برنامه هايشان با سياست هاي شرکت سهامي نمايشگاه بين المللي تهران هماهنگ باشد تا غرفه داران و بازديدکنندگان در مورد برگزاري نمايشگاه ها دچار سردرگمي نشوند.
خسروتاج با تاکيد بر هم افزايي ميان شهر آفتاب و شرکت نمايشگاه هاي بين المللي تهران، اظهار داشت: در اين ميان فضاي محل دائمي نمايشگاه بين المللي تهران مي تواند براي نمايشگاه هاي تخصصي و کوچکتر مورد استفاده قرار گيرد و فضاي نمايشگاهي شهر آفتاب به محل برگزاري نمايشگاه هاي بزرگ تبديل شود.
** نمايشگاه هاي فصلي فروش برگزار نمي شود
وي در ادامه درباره برگزار شدن يا نشدن نمايشگاه هاي فصلي در کشور نيز گفت: ما همچنان سياست هاي سابق را دنبال مي کنيم، اما نمايشگاه زماني مي توانند با بازار رقابت کند که از نظر قيمت، شرايط بهتري را براي مشتريان فراهم کند؛ امروز با توجه به اينکه ميزان عرضه بنگاه هاي توليدي بيش از ميزان تقاضاست، برگزاري نمايشگاه منطقي نيست.
خسروتاج افزود: اکنون مشکل ما در بخش فروش و بازاريابي است به اين دليل که عرضه بيشتر از تقاضاست؛ در شرايطي که واحدهاي صنفي مازاد عرضه دارند، برگزاري نمايشگاه هاي فروش سياست عقلايي نيست، از اين رو به استان ها ابلاغ کرده ايم پس از ديدن نياز بازار و ساير استانداردهاي برگزاري نمايشگاه در صورت تاييد شوراي تامين استان، اقدام به برگزاري نمايشگاه کنند.
وي با بيان اينکه سياست ما تشويق واحدهاي صنفي براي حراج يا فروش فوق العاده محصولاتشان در شرايط کنوني است، ادامه داد: از طرف ديگر، فقط استان هايي مي توانند چنين نمايشگاه هايي برگزار کنند که فضاي استاندارد داشته باشند و بتوانند ساير استانداردهاي برگزاري يک نمايشگاه مطلوب را رعايت کنند.
رييس سازمان توسعه تجارت در ادامه در واکنش به برخي شايعات درباره تبديل نمايشگاه بين المللي تهران به پارک، گفت: 60 درصد از 90 هکتار از اراضي محل دائمي نمايشگاه بين المللي تهران فضاي سبز است و بيشتر بازديدکنندگان نمايشگاه تهران، به چند دليل که يکي از آنها جذابيت استفاده از فضاي سبز اين مکان است به آنجا مراجعه مي کنند.
وي خاطرنشان ساخت: در سال هاي پس از انقلاب، حتي يک متر فضاي اضافه در اين محل ساخته نشده است و همواره تاکيد بر اين بوده که فضاي سبز اين منطقه حفظ شود و ما نيز معتقديم که نمايشگاه تهران علاوه بر کاربري نمايشگاهي، فضاي سبزي براي نشاط بازيدکنندگان است.
قائم مقام وزير صنعت، معدن و تجارت در پايان اضافه کرد: محل دائمي نمايشگاه بين المللي تهران در سطح ملي و بين المللي فعاليت مي کند و از سوي يوفي»* به عنوان يکي از بهترين فضاهاي نمايشگاهي معرفي شده و اکنون سياست ما اين است که در فضاي پساتحريم از اين فضا براي برپايي نمايشگاه هاي کوچک استفاده و نمايشگاه هاي بزرگتر به شهر آفتاب منتقل شود.
* يوفي (UFI) به عنوان يک انجمن غيرانتفاعي براساس قانون فرانسه مصوب اول ژوئيه 1901 تاسيس شد و دفتر آن براي نخستين بار در سال 1925 ميلادي در ميلان گشايش يافت. در ابتدا نام آن اتحاديه نمايشگاه هاي بين المللي بود و بعدها در 20 اکتبر 2003 در جلسه عمومي قاهره، نام آن به يوفي» (انجمن جهاني صنعت نمايشگاهي) تغيير يافت. اکنون دفتر اصلي يوفي در پاريس است.
منبع:ايرنا
نیمتا روزنامه های صبح کشور