کد مطلب : ۶۰۴۷
تاریخ مطلب : ۱۳۹۵/۰۶/۲۸
فاضلي: گستردگي نظام دستفروشي به زيان اقتصاد کشور است
رئيس اتاق اصناف ايران گفت : مسئوليت صدور مجوز و کنترل و نظارت بر نمايشگاهها با اتاق هاي اصناف و سازمان هاي صنعت، معدن و تجارت است اما متاسفانه کار به جايي رسيده که هر کس از راه مي رسد، اقدام به برگزاري نمايشگاه مي کند.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني اتاق اصناف ايران، علي فاضلي در برنامه راديو اقتصاد ضمن اشاره به اين مطلب که خريد کالا در آستانه ي فصل بهار و پاييز اوج مي گيرد و عده اي با سوء استفاده از اين شرايط اقدام به برگزاري نمايشگاه مي کنند، افزود: اکثرنمايشگاه هاي فعلي داراي مجوز نيستند و مسئولان مربوطه برخوردي با برگزاري اين نمايشگاه ها ندارند.
رئيس اتاق اصناف ايران با بيان اينکه اتحاديه هاي صنفي قدرت اجرايي براي برخورد با دست اندرکاران برگزاري اين نمايشگاهها ندارند، گفت: هيچ گونه کنترل و نظارتي بر روي کيفيت و قيمت اجناس اين نمايشگاهها صورت نمي گيرد و نظارت و کنترل سازمان بازرسي اتاق اصناف، اتحاديه هاي مربوطه، سازمان حمايت از مصرف کنندگان و سازمان تعزيرات نيز در چنين نمايشگاه هاي حاکم نيستند.
وي با تاکيد بر اينکه انبارهاي ما مملو از کالاهاي ايراني است، اين سوال را مطرح کرد که چرا اجازه مي دهيم که چنين بهم ريختگي در برگزاري نمايشگاه ها ايجاد شود و عده اي بتوانند در کنار بنگاه هاي ضابطه مند نمايشگاه برگزار کنند.
فاضلي در عين حال گفت: برخي از بنده ايراد مي گيرند که چرا بيش از حد انتقاد مي کنيد؛ من انتقاد نمي کنم، من به عنوان يک خادم در ساختار صنفي کشور همواره در تبعيت از رهبري از دولتها حمايت کردم؛ در بدترين شرايط و علي رغم تمامي ناملايمات، گله و شکايتي از بازار نشنيديد و بهم ريختگي در نظام بازار نمي بينيد که يقينا اين امر نشانه ي قدرت و مديريت اتحاديه هاي صنفي و اتاق هاي اصناف است.
*بانکها بنگاه هاي کشور را بيکار کردند
رئيس اتاق اصناف ايران با بيان اينکه گسترش نظام بانکي به نفع اقتصاد کشور نيست و بهره ۲۰ درصدي نظام بانکي دردي از توليد دوا نمي کند، گفت: اغلب منابع بانکها در نهادها و ارگان هايي مورد سرمايه گذاري قرار گرفته که ديربازده هستند در حالي که نقدينگي موجود نظام پولي و مالي کشور بايد در حمايت از توليد ملي قرار مي گرفت اما متاسفانه بانکها بنگاه هاي کشور را بيکار کردند و خودشان به بنگاه داري مشغول شدند.
*بانکها در اعطاي تسهيلات به توليد رغبتي ندارند
وي تصريح کرد: متاسفانه بسياري از بانک هاي ما در اعطاي تسهيلات به بخش توليد رغبتي ندارند؛ البته عزم و اراده اي از سوي برخي دستگاهها وجود دارد که مبارک و ميمون است اما در هر حال ما راه درازي در پيش داريم.
فاضلي همچنين گستردگي نظام دستفروشي و فروش کالاي قاچاق توسط دستفروشان اشاره کرد و هشدار داد که گستردگي نظام دستفروشي براي اقتصاد کشور بسيار خطرناک و در حکم سمي مهلک است.
وي با تاکيد بر ضرورت حمايت از بنگاه هاي کوچک و متوسط در کشور تاکيد کرد: هم اکنون در تمام کشورهاي توسعه يافته و اغلب کشورهاي در حال توسعه اس ام اي ها يا بنگاه هاي کوچک و متوسط حرف اول را مي زنند و اين بخش يک چهارم بخش اشتغال زاي دنيا را به خود اختصاص داده است.
به گفته رئيس اتاق اصناف ايران، کشورهاي فرانسه، ايتاليا، چين و کره جنوبي اعتبارات و تسهيلات ويژه اي براي بنگاه هاي کوچک و متوسط قائل هستند اما ما فقط براي اين بنگاه ها موانع و مشکل ايجاد کرديم.
وي ادامه داد: علي رغم آنکه اقتصاد کشور ما از سال ۹۱ تا ۹۳ با رکود شديدي مواجه بود اما متاسفانه در اخذ ماليات اين سال ها، بنگاه هاي ما را تحت فشار قرار دادند.
فاضلي توليد با کيفيت را در گرو نوسازي و بهسازي ماشين آلات و ابزارآلات بنگاه هاي توليدي دانست و گفت: نقدينگي يک بنگاه کوچک و متوسط در حال حاضر اجازه نوسازي ماشين آلات و تجهيزات را نمي دهد.
منبع:اتاق اصناف ايران