کد مطلب : 10315 تاریخ مطلب : 1396/02/01

معاون پژوهش وفناوري وزيرصنعت،معدن وتجارت درگفت وگو با ايرنا: کاربردي کردن دانش و پژوهش، از دستاوردهاي مهم دولت يازدهم است

معاون آموزش، پژوهش و فناوري وزير صنعت، معدن و تجارت ايجاد بستر ثروت آفريني از دانش و پژوهش و همچنين توسعه فرهنگ کارآفريني در کشور را يکي از افتخارات دولت يازدهم ذکر کرد.

دکتر برات قباديان روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار گروه علمي ايرنا، با تاکيد بر اين که دولت يازدهم در طول چهارسال گذشته خدمات ارزشمندي به کشور در بخش هاي مختلف ارائه کرده است، عملياتي کردن علم و دانش و توليد ثروت و فناوري از اين بخش و همچنين توسعه فرهنگ کارآفريني را از مهمترين ها دانست.
وي با اشاره به همکاري هاي بخش صنعت، معدن و تجارت با مراکز علمي به خصوص دانشگاه ها در دولت يازدهم، با بيان اين که در طول سال هاي گذشته سطح علمي، پژوهشي کشور بسيار رشد کرده است، در عين حال يکي از ضعف هاي اصلي در اين بخش در طول آن سال ها را نبود ارتباط صحيح مراکز علمي با بخش صنعت و غير عملياتي بودن علم و پژوهش عنوان کرد.
قباديان در ادامه با اشاره به تفاهمنامه امضا شده بين اين وزارتخانه و وزارت علوم، تحقيقات و فناوري در چندين بخش به منظور هدفمند شدن و جهت گيري تحقيقات دانشگاهي، افزود: بر اين اساس بخش اعظم پايان نامه هاي کارشناسي ارشد و رساله هاي دکتري تقاضا محور و به سمت رفع مشکلات بخش صنعت سوق پيدا کرده است.
وي با بيان اين که کشورمان در بخش هاي مختلف با مشکلات و معضلاتي دست و پنجه نرم مي کند و از سويي مراکز علمي نيز از پتانسيل لازم براي رفع اين مشکلات برخوردارند، ادامه داد: دانشجويي که بيش از يکسال وقت خود را صرف تهيه يک پايان نامه يا رساله دکتري مي کند بايد ماموريت گرا باشد و دستاوردهايي براي رفع مشکلات کشور داشته باشد.
معاون آموزش، پژوهش و فناوري وزير صنعت، معدن و تجارت همچنين با يادآوري آن که تا چندي پيش اساتيد کشورمان براي بهره مندي از فرصت هاي مطالعاتي به خارج از کشور اعزام مي شدند و اين بيشتر در راستاي رفع نيازهاي صنعت کشور بود، يکي ديگر از مواد تفاهمنامه اين وزارتخانه و وزارت علوم را ساماندهي اين ماموريت در داخل کشور عنوان کرد.
وي ادامه داد: براين اساس و براي نخستين بار در کشور براساس توافق وزارتخانه هاي صنعت و علوم دولت يازدهم، اساتيد براي بهره مندي از فرصت هاي مطالعاتي و رفع نياز مطالعاتي به بخش صنعت معرفي که در ادامه ضمن اين که کاهش هزينه هاي دولت را به دنبال خواهد داشت، گره هاي موجود در بخش صنايع نيز به همت دانش اساتيد باز مي شود.
قباديان افزود: همچنين در بخش دکترا، دانشجويان اين مقطع پس از دريافت مدرک خود که به طور عمده نظري است، براي اين که طعم کاربردي کردن علم را بچشند، مي توانند به صنعت مراجعه و ضمن آشنايي با مشکلات و معضلات اين بخش، پروژه مطالعاتي خود را انجام دهند.
وي ادامه داد: لذا در حال حاضر زمينه و بستر دانش بنيان شدن بخش صنعت کشور با تفاهمنامه بين وزارت علوم و صنعت در هدفمند و تقاضا محور کردن بخش عمده اي از تحقيقات دانشجويي و همچنين فرصت هاي مطالعات تا حدود زيادي فراهم شده است.
معاون آموزش، پژوهش و فناروي وزير صنعت،معدن و تجارت گفت: همچنين تاکنون تعداد زيادي از خلاء هاي فني موجود در صنعت و معدن و مشکلات اين بخش براي رفع معضل در قالب اين تفاهمنامه به وزارت علوم، تحقيقات و فناوري منعکس شده که درحال پيگيري است.
قباديان در بخش ديگري از اظهاراتش با اشاره به دوره دوازدهم انتخابات رياست جمهوري که 29 ارديبهشت ماه برگزار مي شود، با اشاره به عملکرد دولت يازدهم در طول چهار سال گذشته تاکيد کرد در اين مدت اقدام هاي زيرساختي و اساسي مناسبي به ويژه در بخش صنعت از سوي دولت يازدهم صورت گرفته است.
معاون آموزش، پژوهش و فناوري وزارت صنعت با بيان اين که در طول چهارسال گذشته رشد سراشيبي اقتصاد کشورمان نيز از منفي پنج به مثبت شش تغيير جهت داده است، گفت: اين اتفاق در طول تاريخ سابقه نداشته، ضمن اين که تورم نيز تک رقمي شده است و به طور حتم ملت ايران در چهار سال دوم دولت فعلي، طعم شيرين اين تلاش ها را خواهند چشيد.

منبع : خبرگزاري ايرنا

نیمتا روزنامه های صبح کشور