کد مطلب : 10314 تاریخ مطلب : 1396/02/01

گمرک هشت برنامه براي حمايت از توليد پوشاک داخل تدوين کرد

گمرک ايران از در دستورکار قرارگرفتن هشت برنامه براي حمايت از توليدکنندگان پوشاک خبرداد و اعلام کرد:حسابرسي برندهاي معروف پوشاک و اجراي شماره بارکد و شناسه کالا در دستور کار گمرک و وزارت صنعت، معدن و تجارت قرارگرفته است.

به گزارش روز يکشنبه ايرنا از گمرک جمهوري اسلامي ايران، گمرک با هدف حمايت از توليد ملي حسابرسي پس از ترخيص را درباره برخي برندها اجرايي ميکند تا مشخص شود پوشاک موجود در بازار برخي برندهاي معروف آيا پس از طي تشريفات کامل گمرکي وارد کشور شده يا بدون پرداخت حقوق و عوارض گمرکي و با دور زدن قانون وارد شده اند تا در نخستين فرصت نسبت به جريمههاي سنگين اين برندها اقدام شود.
براساس اين گزارش، وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف شده است تنها پس از ثبت برند انواع پوشاک توسط نمايندگي نسبت به ثبت سفارش اقدام کند.
يکي ديگر از برنامه هاي حمايتي گمرک جلوگيري از نصب تابلوهاي تبليغاتي براي شرکتهايي است که نمايندگي ندارند که ميتواند در کاهش سوءاستفاده از برندهاي معروف پوشاک مؤثر باشد.
براساس اين گزارش شماره بارکد (GTIN) و شناسه کالا براي شفافيت هر چه بيشتر واردات پوشاک اجرايي خواهد شد و نمايندگيها مکلف به ثبت قيمت رسمي ارائه شده از شرکت مادر که صحت آن به تاييد مقام هاي صلاحيتدار کشور مبدأ (اتاق بازرگاني) و رايزن جمهوري اسلامي ايران در کشور مبدا رسيده باشد، هستند و به هنگام اخذ گواهي ثبت نمايندگي از مرکز اصناف (قبل از واردات کالا) بايد شناسه لازم را در سامانه TSC اخذ و به گمرک اجرايي ارائه کنند.
يکي ديگر از برنامه هاي مهم آن است که ثبت سفارش پوشاک بايد به نام دارنده گواهي فعاليت نمايندگي باشد و در هنگام اظهار پوشاک به گمرک مشخصات کالاي وارداتي و نشان تجاري پوشاک ثبت شود.
ارزش انواع پوشاک با برندهاي مربوط بايد در سامانه TSC گمرک ايران برمبناي هر ثوب تعيين و اعلام شود.
اين گزارش حاکي است با توجه به پيادهسازي سامانه جامع امور گمرکي و پنجره واحد تجارت فرامرزي در گمرک انتظار ميرود با همکاري و هماهنگي بيشتر سازمان و نهادها روند کاهش قاچاق پوشاک خارجي و حمايت از توليدکنندگان داخلي سرعت بيشتري به خود بگيرد.
گمرک ايران پيش از اين نيز در بخشنامه هاي جداگانه اي ورود پوشاک از محل رويه هاي ملواني، گذرمرزي و يا با درخواست سازمان ها و يا در پوشش مصوبه هاي کار ويژه مرز را ممنوع اعلام کرده بود.
همچنين گمرک ايران در بخشنامه ديگري به گمرک هاي سراسرکشور اعلام کرد تا در مبادي ورودي مناطق آزاد مستقر و پس از اقدام هاي لازم نسبت به ارزشگذاري کالاهاي وارده به مناطق آزاد اقدام و بر اساس ارزش اعلامي گمرک وفق مقررات مناطق آزاد نسبت به اخذ عوارض اقدام کنند که يکي از محورهاي اصلي اين بخشنامه پوشاک است.
همچنين مقرر شده در مناطق آزاد بر اساس موافقتنامه تجارت ترجيحي پوشاک وارداتي از ترکيه تنها به صورت تجاري و بدون اعمال هر گونه تخفيف منطقه و رعايت شرايط عمومي صادرات و واردات کشور و ساير مقررات و بخشنامه هاي مربوطه و نيز داشتن گواهي مبدا و همچنين حمل مستقيم از کشور ترکيه ، پس از انجام تشريفات گمرکي نسبت به ترخيص پوشاک اقدام گردد.
جلسه بررسي راهکارهاي حمايتي گمرک از توليد کنندگان پوشاک با حضور اعضاي انجمن صنايع نساجي ايران برگزار شد.
در اين جلسه که به رياست رئيس کل گمرک ايران برگزار شد، نمايندگاني از وزارت صنعت، معدن و تجارت، اعضاي انجمن توليدکنندگان صنايع نساجي، اتحاديه پوشاک و مديران کل ستادي گمرک نيز حضور داشتند.
پيشتررئيس کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي، گردش مالي صنعت پوشاک را سالانه 400 هزار ميليارد ريال عنوان کرد و گفت: صنعت پوشاک با کمترين هزينه مي تواند اشتغال و درآمد فراوان ايجاد کند و در اين زمينه برترين صنعت است.

منبع : خبرگزاري ايرنا

نیمتا روزنامه های صبح کشور